• 48_done_001
  S-Work No.48

  Онлајн магазинот на Стар-Стар разработува теми за сексуалната работа, движењата на сексуалните работници кај нас и во светот се со цел рушење на стигмите и табуата со кој се соочуваат сексуалните работници. Во новиот број на S-Work: Познатата граѓанска активистка Ханде Кадер (22) била силувана, а потоа запалена во Турција. Целата ЛГБТ заедница тагува поради…

  Read more
 • 47_done (1)_001
  S-Work No.47

  Во августовскиот број на S-Work: Интернационална СИДА 2016 конфренција: Дурбан, Јужна Африка – Сексуалната работа е позната како најстарата професија во светот. Сепак, таа продолжува да се смета како неморална и нелегална во повеќето земји. Ова ги поттикна сексуалните работници, активистите и лобистите од целиот свет да се интензивира нивното барање за крај на криминализација…

  Read more
 • Публикација Доброволна сексуална работа_001
  Research carried out amongst sex workers: Voluntary Sex Work

  Research grounds Sex workers are women, men and transgender persons who receive money or goods in exchange for sexual services, consciously engaging themselves in activities that generate income, even though they may not consider sex work as their profession. Publisher of this research is STAR-STAR – the first sex workers’ collective in the Balkans The…

  Read more
 • star2
  Сексуални Работници Vs Голотија

  Скоро на секого по нешто му смета на сопственото тело. Некој носи маичка во базен, некој сеуште неможе да ги надрасне фармерките од детство. Проблемот со телесната перцепција го имаат многу луѓе. Од друга страна, некои можат и без 16 саати тренинг дневно да се чуствуваат сосема задоволно и без гардероба на себе. Тоа најдобро…

  Read more
 • Brexit text with British and Eu flags illustration
  London’s Romanian Sex Workers Are Worried That Brexit Would Screw Them

  By Margaret Corvid From the column ‘Europe: The Final Countdown’ Against the backdrop of the EU referendum campaign, London-based Romanian women sex workers are using EU law to challenge the police and fight for their rights.

 Under Operation Nexus, the Met are monitoring Romanian sex workers, rounding them up and ordering them to leave the…

  Read more
 • enhanced-24050-1423003049-2
  The 9 Most Famous Prostitutes In History

  1. Aspasia Aspasia was rocking the streets back when they weren’t really even streets. She ran one of the most hoppin’ brothels in Athens and strolling around with all its finest—even giving Pericles a lay now and then. 2. Russell Brand Russell Brand is a man of many, uh… hats. He had that whole drug…

  Read more
 • 45_done_001
  S-Work No.45

  Во најновиот број на S-Work тимот на Стар-Стар се потруди да ви донесе теми поврзани со сексуалната работа кај нас и во светот, интервјуа, активизам и слично. Уживајте и шерувајте! 2-ри јуни се одбележува Меѓународниот ден на сексуалните работници. По повод Меѓународниот ден на сексуалните работници, сексуалните работници ги бараат своите права. Треба да се…

  Read more

News